Ljust glutenbröd med plommon
Ingredienser:
25 g jäst1 dl vatten
2 dl filmjölk
2 msk rapsolja
1 msk boveteflingor
½ tsk salt
2 msk mörk sirap
100 g torkade plommon
1/2 dl linfrön
1 ägg
ca 7 dl glutenfri mjölblandning
Smula jästen i en bunke. Häll på kallt vatten, filmjölk och olja. Rör om så jästen löser sig.
Blanda i salt och bovete flingor
Hacka plommonen i medelstora bitar, tillsätt plommonen och ägget i jästblandningen.
Tillsätt först hälften av mjölet, sedan resten i små portioner under tiden som du eller maskinen arbetar ner mjölet. Degen skall arbetas kraftigt, degens konsistens skall vara ganska kladdig.
Täck med bakduk och låt jäsa i 45 min-1 timme i rumstemperatur. Sätt sedan degen i en form, jag använde mig av en smord silikon form. Strö lite mjöl ovanpå.
Grädda på 200 grader i 25-30 minuter. Grädda gärna lite högre upp i ugnen så får det glutenfria brödet en finare färg.
Blanda i salt och bovete flingor
Hacka plommonen i medelstora bitar, tillsätt plommonen och ägget i jästblandningen.
Tillsätt först hälften av mjölet, sedan resten i små portioner under tiden som du eller maskinen arbetar ner mjölet. Degen skall arbetas kraftigt, degens konsistens skall vara ganska kladdig.
Täck med bakduk och låt jäsa i 45 min-1 timme i rumstemperatur. Sätt sedan degen i en form, jag använde mig av en smord silikon form. Strö lite mjöl ovanpå.
Grädda på 200 grader i 25-30 minuter. Grädda gärna lite högre upp i ugnen så får det glutenfria brödet en finare färg.
Igår hade vi en trevlig kväll i Raippis, karkki o film. Nu skall jag bege mig iväg på Loppis med Steph och Alfur, moro!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar